MENIU

Protestatarii de la Chișinău au luat cu asalt birourile oligarhului Plahotniuc

Simpatizanții Platformei civice Demnitate și Adevăr s-au îndreptat către clădirea de birouri Global Business Centru, unde presupuneau că poate fi găsit Vladimir Plahotniuc, om de afaceri și lider important al Partidului Democrat, scrie Unimedia.md.

Acolo protestatarii au fost întâmpinați de oamenii legii, care au format un cordon în jurul clădirii. Deși organizatorii, i-au îndemnat pe manifestanți să revină în PMAN, protestatarii au insistat și au forțat gardul GBC. Unii dintre aceștia chiar au aruncat cu pietre în clădire.

După ce s-au îmbrâncit cu polițiștii, un grup de protestatari a reușit să intre în clădire. Aceștia au declarat că în clădire l-au întâlnit pe deputatul Constantin Țuțu. Liderul Platformei DA Andrei Năstase a îndemnat protestatarii să renunţe la mijloacele violente: "Plahotniuc nu este aici. Nu rezolvăm nimic dacă devastăm această clădire".

Zeci de mii de oameni au ieșit duminică în capitala Republicii Moldova la un nou miting împotriva guvernului de la Chișinău. Platforma Demnitate și Adevăr cere în continuarea demisia conducerii țării, dar și a conducerilor instituțiilor care ar fi responsabile de devalizarea băncilor, demisia președintelui, alegeri anticipate și alegerea directă a șefului statului.

Mai multe articole despre:
Chişinău Republica Moldova vladimir plahotniuc