MENIU

Protestatar ucrainean, "răpit şi torturat": "Mi-au bătut cuie în mâini. M-au răstignit"

Un membru al Opoziţiei susţine că a fost răpit, torturat şi desfigurat în timpul dispariţiei sale de mai multe zile

Informaţii şocante ies la iveală, în Ucraina. Un membru al Opoziţiei susţine că a fost răpit, torturat şi desfigurat în timpul dispariţiei sale de mai multe zile. Naţiunile Unite au solicitat deja o anchetă în acest caz. În centrul Kievului, protestatarii continuă să ceară demisia preşedintelui ucrainean, iar pe fir a intrat şi armata, care i-a solicitat lui Ianukovici să ia măsuri urgente pentru stabilizarea situaţiei.

Dimitro Bulatov, unul dintre organizatorii protestelor din Kiev, a dispărut pe 22 ianuarie, după o manifestaţie de amploare. Bărbatul a fost găsit după mai bine de o săptămână, lângă Kiev, rănit şi confuz. Înainte să ajungă la spital le-a povestit jurnaliştilor prin ce a trecut.

"Mi-au bătut cuie în mâini. M-au răstignit. Mi-au tăiat o ureche. Am răni pe tot corpul, după cum puteţi vedea. Sunt viu, slavă Domnului", a declarat DIMITRO BULATOV.

Vă avertizăm că IMAGINILE SUNT ŞOCANTE:

Violenţele din Ucraina au atras critici la nivel internaţional. Secretarul de stat american John Kerry se va afla faţă în faţă cu membrii opoziţiei ucrainene la Munchen, în cadrul unei conferinţe de securitate. Cele două părţi vor discuta despre situaţia de la Kiev, precum şi despre posibilele sancţiuni economice pe care Statele Unite le-ar putea impune guvernului ucrainean. Adjunctul ministrului ucrainean de Externe spune însă că, în timpul unei recente vizite în Statele Unite, nimeni n-a menţionat nicio sancţiune împotriva Kievului.

"Nimeni nu a discutat despre sancţiuni politice sau financiare. Am avut întâlniri şi discuţii la Casa Albă şi la Departamentul de Stat şi nimeni nu a spus nimic", a declarat TITRAJ ANDREI OLIFEROV, ministrul adjunct de Externe.

Pe de altă parte, Rusia cataloghează drept "circ" viitoarea întâlnire la nivel înalt de la Munchen, la care va lua parte şi cântăreaţa Ruslana Stepanivna, membră a opoziţiei. "La Munchen, secretarul de Stat american va discuta despre situaţia din Ucraina cu boxerul Kliciko şi cu o vedetă pop. Este un circ", a scris vicepremierul rus Dmitri Rogozin, într-un mesaj postat pe Twitter.

Mai multe articole despre:
proteste Ucraina Kiev tortură răpit DIMITRO BULATOV