MENIU

PROTEST la ISTANBUL. Mii de turci în stradă: "HOŢUL ERDOGAN". Poliţia a folosit gaze lacrimogene

<p>Demonstraţie antiguvernamentală la Istanbul</p>

Poliția turcă a folosit tunuri cu apă și gaze lacrimogene pentru a dispersa mai multe mii de protestatari scandând "hoțul Tayyip Erdogan" și "guvern - demisia" marți la Istanbul, în timp ce se extinde un scandal de corupție, informează Reuters, citată de Agerpres.ro.

Protestul din cartierul Kadikoy intervine după ce premierul Recep Tayyip Erdogan a acuzat inamici politici de falsificarea înregistrării unei convorbiri telefonice ce sugerează că el și-a avertizat fiul să ascundă mari sume de bani după declanșarea anchetei asupra corupției.

Șeful guvernului turc și-a acuzat marți rivalii politici că au fabricat înregistrarea telefonică difuzată pe YouTube în care el discuta cu fiul său Bilal despre modalitățile de a se debarasa de o mare sumă de bani după declanșarea scandalului de corupție ce zguduie guvernul.

Înregistrarea, a cărei autenticitate nu a fost confirmată de surse independente, a provocat agitație întreaga noapte pe rețelele sociale, la câteva ore după ce două ziare i-au acuzat pe magistrații apropiați de confreria predicatorului musulman Fethullah Gülen de a fi pus sub ascultare telefoanele a mii de persoane.

Mai multe articole despre:
Istanbul protest Turcia Recep Tayyip Erdogan