MENIU

Procurorul general al Franţei: Autorul atentatului de la Nisa plănuia atacul de acum câteva luni

Şoferul care a provocat atentatul de la Nisa, în care au murit peste 80 de persoane, a plănuit atacul încă de acum câteva luni, anunţă AFP, pe pagina de Twitter. Totodată, acesta ar fi primit sprijin logistic din partea celor cinci suspecţi care se află momentan în custodia Poliţiei franceze, a declarat procurorul-general al Franţei, Francois Molins, citat de BBC News online, scrie Mediafax.

Autorul atentatului de la Nisa de la 14 iulie soldat cu cel puțin 84 de morți, tunisianul Mohamed Lahouaiej Bouhlel, 'a beneficiat de susținere și complicități', a anunțat joi procurorul responsabil de anchetă, Francois Molins, citat de AFP, Reuters și DPA.

În cadrul unei declarații de presă, procurorul francez a precizat că există 'progrese notabile' în ancheta derulată de 'peste 400 de anchetatori' și a subliniat că ucigașul și-a plănuit atacul 'cu mai multe luni' înainte de Sărbătoarea Națională a Franței, de la 14 iulie.

Cinci suspecți, respectiv patru bărbați și o femeie, rămân în detenție, a mai spus procurorul de caz.

Reamintim că cel puţin 84 de persoane, între care şi copii, au fost ucise la Nisa, pe Promenada Englezilor, după ce un camion a intrat în mulțimea care tocmai pleca de la un spectacol cu focuri de artificii, pregătit de Ziua Națională. Sute de persoane au fost rănite, 18 se află în stare critică. În vehicul au fost găsite arme şi grenade, dar şi acte ale unui tunisian care locuieşte la Nisa. Un martor a declarat că atacatorul a deschis și focul. Şoferul a fost împușcat în cele din urmă de forțele de ordine. Acesta a fost identificat drept Mohamed Lahouaiej Bouhle, potrivit presei străine.

Mai multe articole despre:
măsuri atentat plan anunţ decizii Nisa