MENIU

Primul mesaj al ambasadorului SUA, după întâlnirea cu Dragnea: Să continue lupta anticorupție

Lupta împotriva corupţiei trebuie întărită - este mesajul Ambasadorului american la Bucureşti, care spune că Statele Unite îşi menţin critica privind ordonanţele de urgenţă ale Guvernului. 

Oficialul a făcut primele declaraţii după întâlnirea de acum două zile cu Liviu Dragnea. Au fost discuţii private, a declarat acesta, în cadrul cărora a recunoscut că a atins și subiectul constoversat al celor două ordonanţe.

Părerea Statelor Unite ale Americii nu se schimbă însă cu nimic după aceste întrevederi. "Părerea mea, părerea Statelor Unite, părerea Ambasadei, este publică şi este menţionată în comunicatul pe care l-am dat miercuri împreună cu alte cinci ţări partenere. Speranţa Statelor Unite în ceea ce priveşte nu numai România, ci şi celelalte state, este aceea ca partenerii, aliaţii, prietenii noştri să consolideze importanţa respectării legii şi să întărească lupta împotriva corupţiei. Nu vrem să facă paşi care să o destabilizeze. Acesta ar fi mesajul meu", a declarat, vineri, la Constanța, ambasadorul Hans Klemm.

Mai multe articole despre:
ambasada SUA Klemm