MENIU

Primele imagini cu lansarea unei rachete de croazieră de către un bombardier strategic rusesc, asupra Ucrainei. Mesaj tranșant: "Bună dimineața, Zelenski!"

Rachetă/ Captură video Twitter

Un cont de Telegram apropiat de aviația militară rusă a publicat un scurt clip video cu momentul în care un bombardier strategic trage o rachetă de croazieră contra Ucrainei. Acestea par să fie primele imagini cu lansarea unei rachete X-101 dintr-un bombardier TU-95MS de la începutul războiului și până în prezent. 

Clipul video a fost postat pe Telegram de Fighterbomber, un cont cu 260.000 de urmăritori, relatează HotNews.ro.

Pe filmare se vede momentul în care este lansată racheta de crozieră de către bombardier și se aude cum un membru al echipajului spune: „Bună dimineața, Zelenski!”.

Începând de la jumătatea lunii octombrie, Rusia a efectuat o serie de atacuri cu rachete și drone asupra infrastructurii energetice ucrainene, provocând pene masive de curent și întreruperea altor servicii esențiale precun aprovizionarea cu apă sau furnizarea de agent termic în mai multe orașe din Ucraina.

Volodimir Zelenski a declarat, luni seară, că în urma atacurilor asupra infrastructurii energetice din țara sa aproape 9 milioane de persoane au rămas fără energie electrică, cifră ce reprezintă aproximativ un sfert din populația țării.