MENIU

Primarul Chişinăului: Voi cere asistenţă din partea UE la negocierea acordului de coaliţie

<p>Primarul Chişinăului: Voi cere asistenţă din partea UE la negocierea acordului de coaliţie </p>

Prim-vicepreşedintele Partidului Liberal, primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a afirmat, luni, la RFI, că negocierile dintre partidele proeuropene de la Chişinău pentru formarea unei coaliţii de guvernare trebuie mediate de Uniunea Europeană.

"Cel mai probabil vor urma întâlniri, negocieri, chiar personal, insist asupra unei asistenţe din partea Uniunii Europene în acest sens, pentru a avea un acord al alianţei, un protocol de coaliţie făcut ca la carte, făcut conform regulilor europene, ca să nu poată după aceea nimeni fugi de răspundere şi în spatele acelor semnături să nu fie decât nişte vorbe goale sau cuvinte înşiruite pe foi", a spus Dorin Chirtoacă.

În acest sens, primarul Chișinăului a subliniat cât de importantă este punctarea unor aspecte concrete, la care toate partidele să adere și să-și respecte angajamentele asumate, pentru a nu se repeta situația din ultimii patru ani.

"Avem nevoie de puncte concrete, care să fie rezolvate de viitoarea guvernare şi nimeni dintre partidele care vor forma coaliţia să nu poată după aceea să o dea cotită, să nu recunoască sau să evite să rezolve ceea ce şi-a asumat, cum s-a întâmplat în primii patru ani, că aşa a fost. Textul a fost general, nu prevedea nimic concret, după care fiecare a făcut ce a vrut, a avut o agendă proprie", a adăugat primarul liberal al Chişinăului.

Partidul Liberal Democrat condus de Vlad Filat, Partidul Democrat al lui Marian Lupu şi Partidul Liberal al lui Mihai Ghimpu au obţinut 55 de mandate în Parlamentul de la Chişinău.

De partea lor, socialiştii lui Igor Dodon şi PCRM-ul lui Vladimir Voronin au obţinut diferenţa până la 101 mandate.

 

Mai multe pe RFI.