MENIU

Primă reacţie inedită a laureatului premiului Nobel pentru literatură: Nu m-am trezit de dimineaţă..

"Nu m-am trezit de dimineață gândindu-mă că o să primesc acest telefon", a afirmat americano-britanicul Angus Deaton care a primit luni Premiul Nobel pentru Economie, scrie AFP.

"Știam că numele meu se află pe listă, dar sunt multe nume pe această listă și niciodată nu m-am gândit că este un eveniment probabil", a adăugat el în cursul unei conferințe de presă la Universitatea Princeton din New Jersey (nord-estul Statelor Unite), unde predă. Persoana care l-a anunțat că a fost desemnat "avea un puternic accent suedez și-atunci mi-a trecut prin cap despre ce era vorba", a precizat el. "Insista mult să-mi spună că nu e o glumă și-atunci mi-am zis ", a spus ironic Angus Deaton. El a subliniat că a recunoscut repede vocea de la telefon ca fiind a unuia dintre prietenii săi din cadrul Comitetului Nobel. "Dacă e o glumă, este într-adevăr foarte reușită", a mai spus el că s-a gândit în acel moment.

"Multă lume mă felicită astăzi și încă mă întreb de ce", a glumit el, adăugând că îi este greu să realizeze că a primit acest prestigios premiu.