MENIU

Prima măsură a lui Vladimir Putin după ce a aflat că ambasadorul Rusiei în Turcia a fost asasinat

Președintele rus Vladimir Putin a fost informat cu privire la atacul asupra ambasadorului Rusiei în Turcia, a anunțat secretarul de presă al liderului rus, Dmitri Peskov, potrivit agențiilor de presă ruse.

"Președintelui (Putin) i s-a raportat atacul asupra ambasadorului Federației Ruse în Turcia. Informația este în curs de verificare, președintele plănuiește să audieze un raport al Ministerului de Externe și al serviciilor de informații", a spus Peskov, citat de Agepres.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat între timp informațiile privind rănirea gravă, prin împușcare, a lui Andrei Karlov, dar nu şi moartea lui, anunţată în premieră de agenţia Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, nu confirmă informațiile din presa turcă cu privire la spitalizarea diplomatului rus.

"Ne-a parvenit o informație conform căreia datele privind spitalizarea ambasadorului nu se confirma pe moment. Se încearcă acordarea de prim ajutor medical la fața locului. Ne aflăm în contact permanent cu oficialitățile turce." a spus Zaharova.