MENIU

Prigojin mătură pe jos cu generalii lui Putin: În loc să-i "denazifice" pe ucraineni, i-au transformat în eroii vremurilor noastre

Evgheni Prigojin / Foto: Profi Media

Liderul grupului paramilitar Wagner, Evgheni Prigojin, a lansat noi atacuri la adresa generalilor din Ministerul rus al Apărării. Într-un interviu cu un blogger militar rus extrem de influent, Prigojin a afirmat că întreaga campanie din Ucraina a fost prost gândită și dezastruos pusă în practică, iar rezultatele sunt diametral opuse față de obiective.

Prijojin a acordat un interviu strategului politic pro-Kremlin, Konstantin Dolgov, în care a continuat să intre în conflict public cu Ministerul Apărării al Federației Ruse și a dat o prognoză pentru evoluția războiului din Ucraina, relatează site-ul independent ucrainean Meduza. În timpul discuției, șeful Wagner a făcut praf obiectivele fixate de Vladimir Putin la începutul invaziei.

 

„Cumva totul nu merge în favoarea noastră. Operațiunea militară specială a fost făcut de dragul "denazificării", iar noi am făcut din Ucraina o națiune cunoscută în întreaga lume. Ei sunt ca grecii sau romanii din vremurile prosperității.

În ceea ce privește "demilitarizarea": dacă la începutul operațiunii speciale aveau condiționat 500 de tancuri, acum au cinci mii. Dacă atunci aveau 20 de mii de luptători, acum au 400 de mii. (...) Acum se dovedește că am militarizat Ucraina în direcția opusă. Acum se pare, dimpotrivă, că iadul știe cum, am militarizat Ucraina.”

 

De altfel, n-a fost singurul atac lansat de Prigojin la adresa șefilor militari ai lui Putin, cu care are o răfuială încă de la debutul operațiunii speciale. Șeful Wagner a afirmat că oamenii lui formează cea mai bună armată din lume, iar pe locul 2 sunt ucrainenii, deși din punct de vedere politic ar trebui să spună că sunt militarii ruși.

Mai multe articole despre:
prigojin putin ucraina wagner bahmut