MENIU

Prigojin a apărut pentru prima dată în public după puciul ratat. Cum arată bufonul preferat al rușilor? - VIDEO

Fondatorul grupului de mercenari ruși Wagner, Evgheni Prigojin, a apărut pentru prima dată în public, după presupusa tentativă de puci împotriva elitei militare de la Moscova. Într-o înregistrate video difuzată miercuri, Prigojin îi întâmpină pe luptătorii săi, la o tabără militară din Belarus

Înregistrarea video a fost postată pe canale de Telegram pro-Wagner și apoi redistribuită de Prigojin pe propriul canal de Telegram, potrivit CNN.

 

Postul TV american încearcă să verifice autenticitatea filmării. Este prima dovada video a unei apariții publice a lui Evgheni Prigojin după mai bine de trei săptămâni, de când liderul mercenar a lansat o rebeliune armată împotriva conducerii militare a Rusiei.

 

Pe 24 iunie, Evgheni Prigojin și o parte dintre mercenarii săi au pornit într-un marș către Moscova, cu intenția de a înlătura conducerea Armatei. După o zi, acesta a oprit brusc înaintarea și, în urma unui acord negociat de președintele Lukașenko, s-a refugiat în Belarus.

 

Deși lui Prigojin i s-a promis că va fi ferit de urmări penale, serviciile secrete i-au percheziționat locuințele, iar propaganda Kremlinului a pornit o campanie intensă de discreditare și ironizare, transformându-l dintre-un personaj care inspiră teamă într-un bufon.

Citește aici ultimele știri despre Evgheni Prigojin.

.

Mai multe articole despre:
prigojin in video sef wagner putin