MENIU

PREVESTIRE REA? Sfârşit TRAGIC pentru un tânăr strivit de statuia dedicată Papei Ioan Paul al II-lea

Incident tragic înainte de canonizarea Papei Ioan Paul al II-lea

Un tânăr de 21 de ani din Italia a murit după ce a fost strivit de o statuie gigant dedicată Papei Ioan Paul al II-lea, cu doar câteva zile înainte de canonizarea acestuia.

Bărbatul de 21 de ani, Marco Gusmini, a vrut să facă o fotografie împreună cu prietenii lângă o statuie gigant a lui Iisus pe cruce, dedicată Papei Ioan Paul al II-lea şi a fost strivit de căderea imensei statui.

Statuia a fost ridicată lângă orăşelul italian Cevo cu ocazia vizitei Papei Ioan Paul al II-lea, în 1998. Incidentul tragic are loc cu doar câteva zile înainte de canonizarea fostului Papă, în mijlocul unor vii controverse privind timpul considerat prea scurt de la moartea acestuia şi până la canonizare -9 ani- şi faptul că se consideră că nu a luat în serios criticile privind abuzurile sexuale în cadrul Bisericii Catolice, scrie The Telegraph.

Incidentul e privit ca un semn rău prevestitor, pentru canonizare cu atât mai mult cu cât Gusmini locuia pe o stradă numită după celălalt Papă care va fi canonizat, Papa Ioan al XXIII-lea.