MENIU

Preşedintele unei ţări ameninţă sportivii după performanţa slabă de la Rio 2016: Au trădat patria!

Preşedintele din Turkmenistan, Gurbanguly Berdymukhamedov, a reacţionat dur la adresa sportivilor care s-au întors fără nicio medalie de la Jocurile Olimpice.

Turkmenistan a fost reprezentata de 9 sportivi in cinci discipline, dar parcursul a fost dezamagitor.

La finalul Jocurilor Olimpice, presedintele Gurbanguly Berdymukhamedov a fost prezent intr-o emisiune televizata in care i-a acuzat pe sportivi ca au tradat increderea tarii.

"Este dezamagitor ca nu au putut rasplati increderea patriei mama desi au avut toate facilitatile posibile. Au tradat patria mama", a spus Gurbanguly Berdymukhamedov, citat de The Guardian, scrie Ziare.com.

Cu o populatie de aproximativ 5 milioane de locuitori, Turkmenistan nu a castigat niciodata o medalie la Jocurile Olimpice.

Presedintele Gurbanguly Berdymukhamedov este insa un fan infocat la sportului si, in ultima perioada, a stabilit noi reguli pentru angajatii statului.

Acestia sunt obligati ca inainte sa mearga la munca sa faca exercitii fizice pentru a ridica nivelul de sanatate al populatiei.

In plus, presedintele tarii este aratat adesea la televiziunea de stat in timp ce practica sport sau cand castiga curse de echitatie.

Vecinii Turkmenistanului s-au descurcat mult mai bine la Jocurile Olimpice. Kazakhstan a castigat 17 medalii, in timp ce Uzbekistan a obtinut 13.