MENIU

Preşedintele sârb a dizolvat Parlamentul ţării, convocând alegeri anticipate pe 24 aprilie

Tomislav Nikolici

Preşedintele sârb, Tomislav Nikolici, a dizolvat Parlamentul ţării, vineri, şi a convocat alegeri anticipate pe 24 aprilie, în contextul în care conservatorii de la putere încearcă să-şi consolideze poziţia pe fondul problemelor economice şi a tensiunilor create de miile de imigranţi din ţară.

Nikolici a declarat că a semnat, vineri, decretul pentru organizarea alegerilor anticipate, adăugând că doreşte coaliţiei de la guvernare condusă de Partidul Progresist sârb şi de premierul Aleksandar Vucici să câştige alegerile, convocate cu doi ani înainte de data la care erau programate, relatează agenţia de presă AP, scrie Mediafax.ro.

Vucici, un fost ultranaţionalist care s-a declarat, ulterior, în favoarea reformelor UE, a declarat că alegerile anticipate sunt necesare pentru ca un nou cabinet, în baza unui nou mandat, să creeze şi să implementeze reformele de care are nevoie Serbia pentru a deveni un stat membru al Uniunii Europene.

Majoritatea sondajelor estimează că populiştii lui Vucici vor obţine detaşat voturile necesare, în condiţiile în care opoziţia prooccidentală se confruntă cu diviziuni interne prea mari pentru a reprezenta o ameninţare serioasă.

Mai multe articole despre:
parlament Serbia alegeri anticipate