MENIU

Preşedintele francez Hollande şi Putin discută crearea unei colaliţii împotriva Statul Islamic

Președintele francez Francois Hollande a lansat joi un apel la crearea unei "mari coaliții'"împotriva grupării Statul Islamic (SI), cu prilejul unei întrevederi la Moscova cu omologul său rus Vladimir Putin, care s-a declarat gata să coopereze în Siria, relatează AFP.

"Trebuie să creăm această mare coaliție împreună pentru a lovi terorismul (...), pentru ca toate țările să acționeze împotriva terorismului și împotriva DAESH (acronimul SI în arabă)", a declarat Hollande la începutul întâlnirii sale cu Vladimir Putin.

Vestea bună pentru Franţa este că Putin pare dispus să colaboreze. Liderul de la Kremlin a afirmat că Rusia este pregătită să-şi unească forţele cu Franţa împotriva unui "duşman comun".

Totuşi, Putin şi Hollande au evitat să se privească în ochi în timpul întâlnirii televizate, ceea ce confirmă că între Rusia şi statele din Vestul Europei încă există o relaţie încordată în urma conflictului din Ucraina, potrivit Reuters.

Rusia şi Franţa au început ambele un atac aerian asupra Siriei, dar au obiective diferite. În timp ce ruşii şi-au îndreptat ţinta spre forţele rebele din Siria, francezii s-au focalizat pe Statul Islamic, asemenea americanilor.

Mai multe articole despre:
Rusia Franţa Siria ISIS