MENIU

Premierul Ucrainei: „Numărul victimelor civile este de zece ori mai mare decât al victimelor militare”

Civilii ucraineni, victime ale tirurilor armatei ruse. Foto/Profimedia

Autoritățile de la Kiev spun că numărul  victimelor civile este de zeci de ori mai mare decât al victimelor militare. „Este un adevărat genocid”, declară premierul Ucrainei, Denis Șmigal.

„Un număr mare de evenimente tragice au loc astăzi în Ucraina. Acesta este de fapt un război împotriva poporului ucrainean, acesta este un război împotriva lumii democratice. Numărul victimelor civile este de zece ori mai mare decât al victimelor militare. Aceasta înseamnă că acestea sunt crime de război , că acestea sunt crime împotriva umanității, acesta este genocid împotriva ucrainenilor”, a subliniat Shmygal.

El a menționat că situația de pe front „rămâne neschimbată”.

„Regiunile Kiev, Cernihov și Sumy au fost efectiv eliberate. Astăzi bătălia principală are loc în Donbass; rușii creează presiune, atacă constant, neîncetat, concentrează grupuri acolo. Cea mai mare concentrație de astăzi este în regiunea Luhansk. Dar, de fapt, rușii nu au un succes semnificativ nicăieri. În sudul Ucrainei, trupele noastre au reușit să elibereze mai multe așezări mici în ultimele 24 de ore. Adică astăzi sunt bătălii grele, extrem de grele în Donbass, în sud”, a spus Șmigal.

Mai multe articole despre:
rusia ucraina nato razboi statele unite occident