MENIU

Premierul Ucrainei critică scutul american din Polonia

După Rusia, premierul ucrainian, Viktor Ianukovici, cunoscut pentru orientarea sa pro-Kremlin, critică amplasarea scutului american anti-rachetă în Europa.

Şeful guvernului de la Kiev a declarat că Statele Unite ar fi trebuit să se consulte şi cu Ucraina în privinţa scutului anti-rachetă.

"Doar după o dezbatere europeană amplă şi după un dialog între Occident şi estul Europei se poate lua o astfel de decizie. Europa nu trebuie să fie iarăşi dezbinată, cum a fost cu privire la războiul din Irak", a declarat Viktor Ianukovici pentru cotidianul german Handelsblatt, într-un interviu publicat astăzi.

Premierul ucrainian Ianukovici susţine că sprijinul pe care Polonia îl acordă Statelor Unite pentru amplasarea scutului anti-rachetă nu a ajutat la îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale dintre Varşovia, pro-europeană şi americană, şi Kievul condus de un guvern orientat către Rusia.

Viktor Ianukovici se va întâlni mâine cu Angela Merkel, cancelarul german, întrevedere în cadrul căreia va reafirma dorinţa Ucrainei de a face parte din structurile comunitare, ca punte între Uniunea Europeană şi Rusia.
Mai multe articole despre:
Ucraina scut anti-rachetă