MENIU

Premierul Sorin Grindeanu, întâlnire cu omologul francez! Despre ce vor discuta cei doi oficiali

Premierul Sorin Grindeanu a ajuns la Paris, acolo unde se întâlnește cu omologul său francez, Edouard Philipe, la sediul Guvernului Franței. 

Sorin Grindeanu a fost așteptat de Edouard Philippe pe treptele sediului Guvernului Franței, în cadrul unei ceremonii la care au fost prezenți și membri ai Gărzii Republicane franceze.

După ce și-au strâns mâinile și au făcut fotografii oficiale, cei doi premieri au intrat în Hôtel de Matignon, unde vor avea o întrevedere în biroul prim-ministrului francez, care este prevăzută să dureze o jumătate de oră.

Cei doi oficiali vor discuta despre parteneriatul strategic româno-francez, despre intensificarea cooperării economice dintre România și Franța, dar și despre viitorul Uniunii Europene în contextul Brexit, scrie Agerpres.

Vizita de lucru a prim-ministrului Grindeanu la Paris a început miercuri, când șeful Executivului a participat la ceremonia dedicată aderării României și Argentinei la Agenția pentru Energie Nucleară (NEA) a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). La acest eveniment au mai fost prezenți secretarul general al OCDE, Jose Angel Gurría, directorul general al NEA, William D. Magwood, ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, și ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu. 

Mai multe articole despre:
Franţa întâlnire premier francez Sorin Grindeanu