MENIU

Premierul Georgiei: Prioritatea noastră o constituie finalizarea discuțiilor privind aderarea la UE

Premierul Georgiei, Irakli Garibashvili, a declarat, vineri, la Palatul Victoria, că prioritatea principală a Guvernului de la Tbilisi o reprezintă finalizarea discuțiilor pentru aderarea la Uniunea Europeană și a adăugat că autoritățile de la București au susținut mult și susțin în continuare acest demers al țării sale.

"Pe agenda discuțiilor noastre de astăzi, la loc de cinste, s-au aflat problemele legate de integrarea noastră în UE și NATO. Și în acest sens vreau să mulțumesc pentru concretețea acțiunii prim-ministrului în această direcție. Vreau să subliniez faptul că România a fost primul stat al UE care l-a ratificat, la numai câteva zile de la semnarea de către noi a acordului de preaderare la Uniunea Europeană. (...) Prioritatea principală a Guvernului meu este finalizarea discuțiilor pentru aderarea la Uniunea Europeană. Și România și domnul prim-ministru ne-au susținut și ne susțin mult în acest sens", a declarat premierul Georgiei, în cadrul unei sesiuni de declarații comune cu prim-ministrul Victor Ponta.

Irakli Garibashvili a menționat faptul că în cadrul discuțiilor purtate cu premierul român a fost abordată și situația regională.

"Sigur că am discutat despre problemele de securitate, despre situația din Ucraina și despre situația din regiune, precum și despre situația Georgiei. (...) Vreau să subliniez că în materie de asigurare a securității, lucru care ne preocupă foarte mult, suportul și susținerea României au fost considerabile", a declarat șeful Executivului de la Tbilisi.

Mai multe pe Agerpres