MENIU

Premierul francez, anunţ cumplit privind imigranţii din Siria

Sosirea a peste un milion de migranți este pentru Europa un șoc, iar acest continent nu îi poate primi pe toți cei care vor să plece din Siria, a declarat marți premierul francez Manuel Valls într-un interviu acordat postului de televiziune elvețian RTS, citat de publicația Le Parisien.

'Nu le putem spune 'Veniți!' și cu atât mai puțin 'Veniți toți!' (...) Cum s-ar putea crede că este posibil să absorbim peste un milion de persoane în câteva luni?', a spus premierul francez. 'Este o provocare considerabilă. Nu putem primi toți refugiații care vor să părăsească Siria', a insistat Manuel Valls în interviu acordat cu o zi înaintea sosirii sale la Forumul economic mondial de la Davos. Când reporterul i-a cerut părerea despre decizia Germaniei de a primi un număr foarte mare de migranți, șeful executivului francez a menționat că aceasta a fost 'alegerea germanilor și ea trebuie respectată'.

El a evocat tradiția Germaniei de a primi migranți, făcând referire totodată la un 'proiect politic, economic și demografic'. Dar Manuel Valls a ținut să precizeze că această alegere a Germaniei nu va fi și alegerea Franței, sugerând că țara sa nu este la fel de deschisă față de imigranții extracomunitari. 'Trebuie să fim foarte atenți la toate mesajele create de aceste mișcări de populație. (...) Într-o Europă unde nu există metodă, control la frontiere, hot-spoturi (centre de primire și înregistrare a refugiaților), mesajele create de aceste mișcări ce nu pot fi stăpânite pun probleme serioase societății noastre', a explicat în continuare șeful guvernului de la Paris.

El a reafirmat astfel o opinie exprimată cu două luni în urmă, când a declarat că Uniunea Europeană trebuie să spună că nu mai poate primi atât de mulți migranți și trebuie să găsească soluții pentru ca aceia care părăsesc Siria să poată rămâne în statele vecine.

Mai multe articole despre:
premier anunţ decizii francez măsură Manuel Valls