MENIU

Premierul britanic, vizită surpriză. Boris Johnson s-a întîlnit cu Zelenski

Întâlnire surpriză între Johnson și Zelenski. Foto/Ambasada Ucrainei

Premierul britanic, Boris Johnson, este, sâmbătă, la Kiev, unde are o întâlnire cu Volodimir Zelenski.

Anunţul a făcut, pe Twitter, de Ambasada Ucrainei la Londra, oficialii postând o fotografie, alături de mesajul ”Supriză!”. 
În timpul vizitei sale la Kiev, prim-ministrul Regatului Unit Boris Johnson a prezentat un nou pachet de asistență financiară și militară. El a scris despre întâlnire pe Twitter , relatează Ukrinform.
 
Regatul Unit va trimite 120 de vehicule blindate şi noi sisteme de rachete antinavă pentru a susţine Ucraina împotriva invaziei ruse, a anunţat Downing Street sâmbătă, după întâlnirea avută la Kiev de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi premierul britanic Boris Johnson.

Ajutorul se adaugă celui format din echipamente militare de ultimă generaţie în valoare de 100 de milioane de lire sterline (130 de milioane de dolari) şi anunţat vineri de Londra.

De asemenea, Regatul Unit va garanta un credit suplimentar în valoare de 500 de milioane de dolari de la Banca Mondială pentru Ucraina. În plus, guvernul britanic va liberaliza tarifele asupra majorităţii importurilor din Ucraina şi va oferi facilităţi vamale.

„Astăzi m-am întâlnit cu prietenul meu, președintele Zelensky , la Kiev, ca semn al sprijinului nostru neclintit pentru poporul Ucrainei. Prezentăm un nou pachet de asistență financiară și militară, care este o dovadă a angajamentului nostru față de lupta țării sale împotriva campaniei barbare a Rusiei”, se arată în comunicat.

Șeful Biroului Președintelui, Andriy Yermak, a spus că vizita lui Johnson la Kiev nu a fost spontană , iar conversația cu președintele Volodymyr Zelensky s-a dovedit a fi bogată și constructivă.

 

 

Surprise 😉 pic.twitter.com/AWa5RjYosD

— Embassy of Ukraine to the UK (@UkrEmbLondon) April 9, 2022