MENIU

Premierul Boris Johnson: Marea Britanie va colabora cu talibanii dacă va fi necesar

Premierul britanic Boris Johnson. Sursa foto: Arhivă

Premierul britanic Boris Johnson a declarat, vineri, că Marea Britanie va colabora cu talibanii, dacă va fi necesar. În plus, acesta l-a apărat pe ministrul său de Externe, Dominic Raab, care a fost criticat pentru modul în care a gestionat evacuarea britanicilor şi a afganilor care au lucrat pentru autorităţile britanice în Afganistan.

„Vreau să-i asigur pe oameni că eforturile noastre politice şi diplomatice pentru a găsi o soluţie pentru Afganistan vor continua, desigur, în cooperare cu talibanii, dacă va fi necesar”, a precizat Boris Johnson, potrivit Reuters.

Premierul a mai spus că situația de pe aeroportul din Kabul, unde mii de afgani se înghesuie să plece din țară, s-a ameliorat ușor.

La întrebările jurnaliștilor, Johnson a afirmat că are în continuare încredere în ministrul de Externe, Dominic Raab. Asta în contextul în care Guvernul a fost criticat pentru că nu a reuşit să anticipeze preluarea puterii de către talibani şi să evacueze mai mulţi britanici şi afgani din ţară.

Guvernul britanic a anunțat că a asigurat evacuarea a 1.615 persoane începând de sâmbătă, inclusiv 399 de britanici şi persoanele aflate în întreţinerea lor, 320 de membri ai personalului ambasadei şi 402 afgani.

Mai multe articole despre:
premierul boris johnson marea britanie talibani