MENIU

Poroșenko atacă Rusia:"Cum poți face apel la o coaliție antiteroristă, când politica ta e războiul?"

Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a avertizat, marți, în cadrul discursului său susținut în fața Adunării Generale a ONU, asupra tonului "conciliant" al Moscovei și a denunțat din nou agresiunea rusă, transmite AFP.

"Am auzit aceste declarații conciliante din partea Rusiei în care (președintele Putin) a îndemnat la formarea unei coaliții antiteroriste și a vorbit despre pericolul de a flirta cu teroriștii. Poveste frumoasă, dar greu de crezut cu adevărat. Cum poți lansa un apel la o coaliție antiteroristă, când ești un inspirator al terorismului chiar în fața ușii tale? Cum poți vorbi de pace și legitimitate, dacă politica ta este războiul prin intermediul guvernelor marionetă?", a declarat Petro Poroșenko.

"Cum poți vorbi de libertate pentru popoare, când îți pedepsești vecinul pentru opțiunile sale? Cum poți cere respect din partea tuturor, dacă tu însuți nu respecți pe nimeni?", s-a întrebat președintele ucrainean.

Putin: Nu mai putem tolera modul în care e condusă lumea. E profund greșit să nu cooperăm cu Siria

 

Președintele rus, Vladimir Putin, în prima sa intervenție din ultimii 10 ani la Adunarea Generală a Națiunilor Unite, a lansat, luni, un apel la o vastă coaliție pentru a lupta împotriva jihadiștilor din gruparea Statul Islamic (SI), poziționându-se ca un interlocutor esențial în problema Siriei, după luni de izolare din cauza crizei din Ucraina.

Putin a fost pus pe lista neagră a Occidentului pentru anexarea Crimeii la Rusia anul trecut și ajutorul acordat separatiștilor din estul Ucrainei.

De altfel, întâlnirea care a avut loc, luni seară, între Vladimir Putin și omologul său american, Barack Obama, a fost consacrată în parte crizei din estul Ucrainei, iar restul situației din Siria.