MENIU

Președintele Eurogrupului: Grecia se confruntă cu un viitor dificil. Nu e aproape de un nou acord

<p>Președintele Eurogrupului: Grecia se confruntă cu un viitor dificil. Nu e aproape de un nou acord</p>

Președintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, ministru olandez de Finanțe, a dezmințit, vineri, declarațiile ministrului grec al Economiei, Yanis Varoufakis, potrivit cărora Grecia este aproape de un acord cu creditorii săi internaționali, precizând că statul elen "se confruntă cu un viitor dificil", a transmis Reuters.

"Orice politician care spun că aceste măsuri nu vor fi necesare în cazul unui vot negativ este unul care prostește populația", a declarat Dijsselbloem, după o reuniune a cabinetului olandez.

Potrivit acestuia, Grecia se confruntă cu un viitor dificil, indiferent care va fi rezultatul referendumului de duminică la care alegătorii vor decide sau nu cerințele creditorilor internaționali, și că măsuri fiscale dificile sunt inevitabile.

Premierul elen, Alexis Tsipras, a anunțat organizarea unui referendum având ca temă ultima ofertă de acord făcută Greciei de către creditorii săi. Vineri, Alexis Tsipras a declarat că un 'Nu' la referendumul pe tema propunerii făcute de creditorii internaționali 'nu este un 'Nu' față de Europa', ci o respingere a 'șantajului' de a accepta un acord ce nu cuprinde o soluție sustenabilă pentru datoria externă a Greciei.