MENIU

Președintele Bulgariei: România a realizat progrese în dezvoltarea sa. E pe drumul corect

<p>Președintele Bulgariei: Rom&acirc;nia a realizat progrese &icirc;n dezvoltarea sa. E pe drumul corect</p>

Președintele bulgar, Rosen Plevneliev, a declarat, vineri, că România este pe drumul corect, în condițiile în care era, acum doi ani, în criză instituțională. Șeful statului bulgar a inclus România și Polonia în rândul țărilor care au realizat progrese, în dezvoltarea lor, datorită implementării normelor Uniunii Europene, potrivit Ziare.com.

Rosen Plevneliev a afirmat, într-o conferință organizată de Centrul pentru Studii Politice Europene (CEPS), din Bruxelles, că s-a întâlnit, recent, cu noul său omolog român, Klaus Iohannis, la București, pe fondul unui val de euforie, în România, care arată că instituțiile pot duce la o schimbare.

"România era acum doi ani în criza instituțională, iar, în prezent, este pe drumul corect", a afirmat Rosen Plevneliev.

Totodată, Plevneliev a afirmat că statul de drept și instituțiile care îl apără reprezintă simbolul Europei, iar crizele, indiferent de tipul lor, își au originile în ignorarea principiului supremației legii, potrivit BTA.

Aflat în a doua zi a vizitei sale, la Bruxelles, șeful statului bulgar a avut, vineri, o întrevedere și cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, prilej cu care cei doi oficiali au subliniat că situația schimbată, din Europa, impune ca statele membre ale Uniunii Europene să fie unite și să vorbească pe o singură voce, promovând principiile și valorile europene.

Mai multe pe Ziare.com.