MENIU

Președintele Băncii Mondiale AVERTIZEAZĂ: Suntem pe cale să pierdem lupta cu Ebola

Președintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, a trimis un semnal de alarmă, vineri, declarând că lumea este "pe cale de a pierde lupta" cu virusul Ebola, în lipsa unei solidarități corespunzătoare din partea comunității internaționale, relatează AFP.

"Suntem pe cale de a pierde lupta. Unele țări nu se preocupă decât de propriile lor frontiere", ceea ce este "extrem de îngrijorător. Nu am conștientizat încă solidaritatea necesară la nivel internațional”, a declarat  Jim Yong Kim, în cadrul unei conferințe de presă, la sediul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare în Europa (OCDE) de la Paris, potrivit Agerpres.

Cu toate acestea, președintele Băncii Mondiale a salutat eforturile SUA, Franței și Marii Britanii, duse în acest sens.

”Până în prezent, ONU a reușit să strângă 38% din fondurile de aproape de un miliard de dolari, solicitate pentru a face față nevoilor umanitare legate de epidemia de Ebola din Africa de Vest. Trebuie adăugate cele 217 milioane de dolari promise, care nu au ajuns încă în conturile bancare", a declarat, vineri, un purtător de cuvânt al Biroului ONU pentru afaceri umanitare.

Cu aceste promisiuni, ONU ar putea ajunge la 60% din fondurile solicitate.

Pe de altă parte, Banca Mondială estima, recent, că epidemia ar putea aduce pierderi de 32 de miliarde de dolari, numai în Africa.

Mai multe articole despre:
ONU Banca Mondială luptă ebola Jim Yong Kim