MENIU

Povestea cățelușei care refuză să părăsească trupul stăpânei lovite mortal de tren. Fotografia care a înduioșat o lume întreagă

O cățelușă s-a cuibărit lângă trupul lipsit de viață al stăpânei lovite mortal de un tren

O fotografie a sensibilizat o lume întreagă prin mesajul puternic pe care-l transmite - o cățelușă s-a cuibărit lângă trupul lipsit de viață al stăpânei lovite mortal de un tren, refuzând s-o părăsească. Imaginea a fost surprinsă în stația Montmorelos, din îndepărtatul Mexic.

Martorii au povestit, pentru presa locală, cum, după tragedie, cățelușa a fost văzută apropiindu-se de trupul femeii și, după câteva minute în care a încercat să-i atragă atenția, lătrând și atingând-o, s-a cuibărit lângă aceasta și a refuzat să o abandoneze, în ciuda eforturilor localnicilor care au încercat să-i dea mâncare și apă. 

Potrivit acestora, stăpâna cățelușei era o femeie de 57 de ani, Victor Raina Vasquez. Aceasta obișnuia să consume alcool. La fel s-a întâmplat și în acea zi blestemată. Femeia a căzut pe șine și nu a mai fost în stare să se ridice. Trenul care trecea fix în acel moment a lovit-o în plin. Martorii i-au sărit imediat în ajutor, dar femeia murise deja în urma impactului. I-au tras trupul de pe șine și l-au acoperit până la sosireea polițiștilor, iar cățelușa, martoră și ea la tragica scenă, s-a așezat lângă aceasta, păzind-o.

La sosirea polițiștilor, cățelușa a devenit agresivă, însă aceștia au reușit să o îndepărteze, într-un final, și să ridice trupul inert.

Nu se știe ce s-a întâmplat cu cățelușa, dar presa locală a relatat că, cel mai probabil, a fost adoptată de o familie cu suflet.