MENIU

Poroșenko avertizează: "Putin vrea să meargă mai departe". Cine ar putea fi următoarea țintă

Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a declarat, într-un interviu pentru mai multe cotidiene europene, că președintele rus, Vladimir Putin, "vrea toată Europa", subliniind că întregul continent european se află sub amenințarea Kremlinului. În acest context, Poroșenko a cerut crearea unei forțe de menținere a păcii în estul separatist prorus al Ucrainei.

''Putin vrea să meargă mai departe. El vrea toată Europa", afirmă Poroșenko în interviul menționat, potrivit LeFigaro.fr.

Mai mult, liderul de la Kiev avertizează că Finlanda și țările baltice ar putea fi următoarele ținte ale președintelui rus, subliniind că, în estul Ucrainei, este vorba ''nu numai de o luptă pentru integritatea și independența țării, ci și pentru democrație, pentru libertatea și securitatea întregului continent european''.

Violențele se intensifică în estul Ucrainei. UE denunţă încălcarea acordurilor de la Minsk

 

În context, Petro Poroșenko a făcut apel la occidentali să aibă în vedere această situație, solicitând între altele crearea unei forțe de menținere a păcii în estul Ucrainei pentru supravegherea respectării regimului de încetare a focului, instituit în februarie în urma acordurilor de pace de la Minsk.

Declarațiile șefului statului ucrainean intervin în contextul intensificării, în ultimele zile, a confruntărilor în estul Ucrainei dintre forțele Kievului și separatiștii proruși, confruntări soldate, de la declanșarea lor în aprilie 2014, cu peste 6.800 de morți.

Ameninţare de ultimă oră în Ucraina:armata va riposta "prin toate mijloacele" la tirurile de rachete

 

 


Mai mult, armata ucraineană a amenințat, marți, că va riposta "prin toate mijloacele" la tirurile de rachete Grad ale rebelilor în sectorul Mariupol, ultimul oraș important sub controlul Kievului în estul separatist prorus, unde trei persoane au murit în 24 de ore, informează AFP.

Mai multe articole despre:
Kiev confruntări Vladimir Putin Petro Poroşenko