MENIU

Polițiști răniți în timpul violențelor de la granița Poloniei cu Belarus

Sursa foto: Pixabay

Doi polițiști de frontieră au fost răniți când un grup de 60 de migranți a încercat să treacă cu forța granița din Belarus, a anunțat, luni, Biroul Polițiștilor de Frontieră polonez.

„Unul dintre militari a fost lovit cu o creangă în zona feței, iar altul cu o piatră, de asemenea, tot în feței. Ambii au trebuit să fie duși la spital de urgență”, a transmis agenția, potrivit euronews.com.

Polonia, în stare de urgență

Polonia a desfășurat 7.000 de soldați în zona sa de frontieră după ce a declarat stare de urgență din cauza afluxului de migranți. Ministrul Apărării, Marius Blaszczak, a anunțat luni că numărul de trupe din zonă va crește la 10.000.

De asemenea, și Estonia, dar și Germania au raportat că se confruntă cu o problemă gravă privind migranții ce vin din Belarus.

Potrivit Frontex, agenția de frontieră a UE, Polonia a înregistrat 1.380 de treceri ilegale la granița sa cu Belarus din ianuarie până în septembrie, majoritatea migranților venind din Irak, Afganistan și Rusia. Letonia și Lituania, care au o graniță comună cu Belarus, s-au luptat și ele cu un aflux de migranți, acesta din urmă detectând 4.170 de treceri ilegale de la începutul anului.

Mai multe articole despre:
politisti raniti violente polonia