MENIU

Poliţist, atacat cu un cuţit la Paris. Atacatorul, rănit grav după ce a fost împușcat de colegii agentului: o posibilă motivație teroristă, exclusă de autorități

Poliţist, atacat cu un cuţit la Paris. Atacatorul, rănit grav după ce a fost împușcat de colegii agentului/ Profimedia

Scene șocante la Paris. Un poliţist a fost rănit, joi seara, de un bărbat care a fost el însuşi grav vătămat, fiind împuşcat de un alt poliţist, potrivit unei surse a poliţiei. Atacul survine cu opt zile înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice în capitala franceză.

UPDATE 23:53 - Atacul cu cuţit comis joi la Paris asupra unui poliţist, care "este grav rănit, dar viaţa sa nu este în pericol", nu are "motivaţie teroristă în acest stadiu şi nicio legătură cu Jocurile Olimpice", care se deschid într-o săptămână, au indicat autorităţile franceze, relatează AFP.

Atacatorul, "un cetăţean străin cu situaţie legală în vârstă de 27 de ani şi necunoscut de serviciile de informaţii", a fost "foarte grav rănit" şi se află "în stop cardiac", a adăugat în faţa presei prefectul poliţiei capitalei franceze, Laurent Nuńez.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Din primele informații, atacatorul fusese respins dintr-un magazin Louis Vuitton situat în apropiere şi care a cerut intervenţia poliţiei.

"La vederea poliţiştilor, bărbatul a fugit cu un cuţit în mână" şi a rănit un poliţist la ureche, a adăugat o altă sursă din poliţie, fără a preciza gravitatea acestei răni, relatează Agerpres care citează AFP.

Reprezentanții poliției susțin că ”nu există o motivaţie teroristă în acest stadiu şi nici vreo legătură cu JO”.

Din informațiile existente, poliţistul rănit face parte din Direcţia Ordine Publică şi Circulaţie a Prefecturii Poliţiei Parisului.

Agresorul a fost ”neutralizat” de către forţele de ordine, iar zona în care a avut loc incidentul a fost imediat izolată.

 

 

Mai multe articole despre:
politist ranit paris politist ranit paris cutit