MENIU

Piloţii Lufthansa intră miercuri în grevă. Ce curse sunt afectate

Piloţii Deutsche Lufthansa de pe cursele pe distanţe medii şi scurte din şi către Germania intră miercuri în grevă, extinzând astfel protestul care afectează marţi cursele intercontinentale, în cadrul conflictului cu conducerea grupului legat de măsurile de reducere a costurilor, relatează Bloomberg, citat de Mediafax.

Greva a fost amânată şase luni în urma prăbuşirii unei aeronave a diviziei low-cost Germanwings. Protestul de miercuri va avea loc în intervalul 00.01-23.59 (ora Germaniei).

Lufthansa va fi nevoită să anuleze sute de zboruri, după ce sindicatul Vereinigung Cockpit a anunţat că protestul de marţi al piloţilor de pe cursele pe distanţe lungi va fi urmat de cel al piloţii avioanelor A320, Boeing 737 şi Embraer.

Protestele de marţi şi miercuri se adaugă altor 12 acţiuni greviste care au fost organizate de piloţii Lufthansa din aprilie 2014. Ultima grevă a avut loc cu trei zile înainte de prăbuşirea intenţionată, de către un pilot al diviziei low-cost Germanwings, a unei aeronave Airbus, în Alpii francezi, pe 24 martie, în urma căreia 150 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Directorul general a înfiinţat totodată o sucursala a Eurowings în Austria, unde sindicatul german nu are competenţe.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis o atenționare de călătorie pentru cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Republica Federală Germania că Asociaţia Cockpit a piloţilor germani a anunţat organizarea unei greve pentru data de 8 septembrie 2015, între orele 08:00-23:59, urmând să fie afectate zborurile pe distanţă lungă ale companiei Lufthansa.

Din totalul de 1300 zboruri planificate pentru marţi, 84 sunt anulate. Datorită piloţilor voluntari vor decola 90 curse intercontinentale de pasageri şi mărfuri. De asemenea, s-a anunţat organizarea unei greve şi pentru data de 9 septembrie 2015, între orele 00:01–23:59 pentru zborurile pe distanţă scurtă şi medie.

Detalii suplimentare (privind zborurile afectate, modificări ale programului de zbor etc.) sunt accesibile pe pagina web a companiei www.lufthansa.com. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte pagina de Internet www.mae.ro şi
reaminteşte faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale.

Mai multe articole despre:
grevă Germania protest avion Lufthansa