MENIU

Pierdere uriașă a armatei ruse pe frontul din Ucraina. Unul dintre cei mai feroce comandanți, răpus în atacul de la Avdeiivka

Vladimir Kharabua/ Foto: X (fostă Twitter) PS01

Batalionul paramilitar „Piatnașka” a rămas fără comandant adjunct. Vladimir Kharabua, supranumit „Mikich”, a murit în timpul atacului asupra localității Avdeiivka, lichidat ieri, 21 ianuarie, de armata ucraineană. Vorbim despre unul dintre cei mai feroce comandanți ruși de pe frontul din Ucraina, care lupta în Donbas încă din 2014. Informația a venit chiar din rândul armatei ruse, pe rețelele de socializare.

Kharabua a fost unul dintre cei mai experimentați comandanți ai batalionului Piatnașka. El a participat la toate operațiunile majore ale trupelor ruse în Ucraina, încă din 2014, relatează Ziare.com.

 

Rușii susțin că moartea lui „Mikich” este o mare pierdere pentru batalionul „Piatnașka” și pentru forțele de ocupație ruse în ansamblu.

Pe rețelele de socializare, armata rusă exprimă condoleanțe familiei și prietenilor decedatului.

Batalionul „Piatnașka” este o formațiune armată ilegală, formată în principal din abhazi, fondat în 2014. În timpul războiului din estul Ucrainei, membrii formației au luptat în rândurile militanților ruși.