MENIU

Peste 40 de persoane au fost găsite MOARTE sub dărâmături, la Borodianka - Mărturiile dureroase ale primarului

Foto: Profi Media

Peste 40 de persoane au fost găsite moarte sub dărâmăturile clădirilor distruse în urma atacurilor armatei ruse din oraşul ucrainean Borodianka, a declarat, pentru AGERPRES, primarul localităţii, Gheorghi Ierko.

„Până în momentul de faţă, în unitatea administrativ teritorială Borodianka, am îngropat peste 110 persoane. 41 de oameni am scos de sub dărâmături. Şase persoane au fost înmormântate în parc, iar alte şase în curtea de la morgă", a precizat primarul.

În perioada în care oraşul s-a aflat sub ocupaţia trupelor ruseşti, au fost distruse complet nouă blocuri şi au fost afectate alte 21. De asemenea, 110 case au fost total distruse, în timp ce alte 120 au fost distruse parţial, susține Gheorghi Ierko.

Primarul a menţionat că au fost deminate terenurile din localitate, în special cele agricole, pentru ca utilajele să poată lucra pământul.

„Pirotehniştii şi cu angajaţii firmelor agricole au lucrat la deminarea terenurilor agricole. Au ridicat drone pentru a identificate eventuale proiectile neexplodate sau alt tip de muniţie de pe câmp. Astăzi se lucrează în câmp fără nicio restricţie", a adăugat Gheorghi Ierko, potrivit AGERPRES.

Mai multe articole despre:
borodianka morti daramaturi dezastru primar