MENIU

Peste 30% din populația Kievului trece în noul an fără curent electric

Aproximativ o treime din populația Kievului nu are energie electrică în noaptea Anului Nou, din cauza întreruperilor de urgență. Anunțul a fost făcut de către primarul Vitali Klitschko, care a acuzat regimul Putin că din cinism a bombardat Ucraina chiar la cumpăna dintre ani. 

„Sistemul municipal de ajutorare din capitală funcționează normal. În prezent, peste 30% dintre consumatori sunt lipsiți de energie electrică. Din cauza întreruperilor de urgență”, a declarat Klitschko într-o postare pe Telegram sâmbătă, conform CNN.

 
Din fericire, locuitorii Kievului au apă și căldură, a precizat edilul.
 

Klitschko a mai spus că există restricții pe secțiunea deschisă a unei linii de metrou din oraș pentru a verifica „prezența resturilor de rachete”. 

„Specialiști sunt în drum spre acea zonă”, a spus el. „Vă vom informa în continuare cu privire la reluarea traficului pe linia roșie”. 

Echipele au lucrat zile întregi înainte de Revelion pentru a repara sistemele și a fortifica rețeaua, dar noile lovituri rusești din weekend au provocat noi pene. Oficialii ucraineni au declarat că atacurile Moscovei au ca scop să arunce orașele în întuneric în ziua de sărbătoare.

Mai multe articole despre:
razboi kiev ucraina anul nou putin