MENIU

PENTAGONUL, condus de o femeie. Cine l-ar putea înlocui pe Chuck Hagel

<p>PENTAGON</p>

Fostul subsecretar de stat al Apararii din Statele Unite, Michele Flournoy, este unul dintre posibilii inlocuitori ai lui Chuck Hagel in fruntea Pentagonului, dupa ce acesta si-a dat demisia, luni.

Cel mai probabil, nominalizarea lui Barack Obama privind viitorul lider al Departamentului Apararii, care va fi insarcinat cu lupta impotriva Statului Islamic, va fi aleasa de pe o lista care cuprinde trei persoane, potrivit ABC News.

Michele Flournoy

Fostul subsecretar de stat al Apararii pentru politica este femeia care a ocupat cea mai inalta pozitie in cadrul Pentagonului, fiind confirmata de Senat in anul 2009. Numita "arhitect cheie" al politicii securitatii nationale a presedintelui Obama, Flournoy a fost timp de trei ani principalul consilier al unui alt secretar al Apararii, Leon Panetta.

In anul 2012, ea a renuntat la functie, pentru a deveni consilier pe probleme de securitate nationala, in campania ce a precedat realegerea lui Barack Obama. Este licentiata in stiinte sociale la Universitatea Harvard, avand si un master in relatii internationale, obtinut la Universitatea Oxford.

Citeşte mai multe pe ziare.com.

Mai multe articole despre:
Pentagon Chuck Hagel Michele Flournoy