MENIU

Pentagon: Stat Islamic bănuit de ATENTATELE sângeroase de la Kabul - Gen McKenzie: „Ne așteptăm să continue atacurile”

Pentagon: Bănuim că atacatorii sunt din Stat Islamic

Pentagonul a avut, joi seara, un briefing cu privire la evenimentele zilei în care au avut loc atacuri cu două bombe la aeroportul din Kabul, care vizau oamenii disperați să fugă din Afganistan după preluarea puterii de către talibani.

Două explozii puternice cu bombe au lovit perimetrul Aeroportului Internațional Hamid Karzai din Kabul, în timp ce civilii continuau să încerce să caute zboruri pentru a fugi din Afganistanul controlat de talibani.

„A fost o zi grea astăzi", a spus Gen McKenzie, de la Comandamentul Central al SUA. El a afirmat că doi atacatori sinucigași „considerați că erau luptători ai lui Isis (Statul Islamic)” au vizitat aeroportul și un hotel din apropiere. „Atacul a fost continuat de o serie de oameni înarmați ai Isis care au deschis focul asupra civililor și forțelor militare", a spus el. „În acest moment, știm că 12 membri ai serviciului SUA au fost uciși în atac".

„Ne așteptăm să continue atacurile”

Gen McKenzie spune că SUA se coordonează cu talibanii și „fac tot ce pot pentru a se pregăti pentru aceste atacuri”. El a atribuit atacul grupului Stat Islamic. „Amenințarea de la Isis este complet reală, ne așteptăm ca aceste atacuri să continue", a spus el.

Vom continua să executăm misiunea în ciuda acestui atac", a spus generalul Kenneth McKenzie.

Gen McKenzie spune că SUA și talibanii „împărtășesc un scop comun” al scoaterii trupelor americane din țară.

Întrebat cum bombardierele au reușit să se apropie de forțele SUA, generalul McKenzie a spus că „în mod clar a existat un eșec” din partea forțelor talibane care verifică oamenii în afara aeroportului.

El a spus că SUA vor „încerca să îmbunătățească toate practicile pe măsură ce merg mai departe”.

Anterior, talibanii au spus că exploziile s-au produs într-o zonă aflată sub controlul SUA.