MENIU

Pe cine ar prefera Putin la conducerea SUA. Răspunsul neașteptat al liderului de la Kremlin

Pe cine ar prefera Putin la conducerea SUA. Răspunsul neașteptat al liderului de la Kremlin/ Profimedia

Lupta pentru Casa Albă se anunță una acerbă. Chiar dacă în sondajele de opinie cele mai recente Kamala Harris a luat avânt în fața lui Donald Trump, asta nu înseamnă că "jocurile sunt deja făcute". Pe fondul unei campanii electorale interne presărate cu atacuri la persoană și lovitură sub centură, preferințele liderului de la Kremlin pentru funcția la care o întreagă planetă este cu ochii sunt extrem de surprinzătoare. De fapt, contrar așteptărilor, Putin pare să o prefere pe Harris la Casa Albă, deoarece, spre deosebire de Donald Trump, este o politiciană mai previzibilă. 

Rusia dorea ca Joe Biden să câștige alegerile prezidențiale din SUA, dar acum o preferă pe Kamala Harris în detrimentul lui Donald Trump, a declarat joi președintele Vladimir Putin.

Președintele american Joe Biden „le-a recomandat alegătorilor săi să o susțină pe doamna Harris, așa că o vom susține și noi”, a declarat Putin în cadrul unui forum economic la Vladivostok, afirmând că candidatul republican și fostul președinte Donald Trump a impus numeroase „restricții și sancțiuni” Rusiei.

Putin declarase la începutul acestui an, înainte ca Biden să se retragă din cursă, că îl preferă pe acesta în locul lui Trump, deoarece Biden era un politician mai previzibil, de „școală veche”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, declarase și el în urmă cu câteva zile că nu există nicio perspectivă de îmbunătățire a relațiilor cu Washingtonul, dar că Rusia o consideră pe candidata democrată la președinția SUA, Kamala Harris, drept o opozantă mai previzibilă decât republicanul Donald Trump, relatează Reuters.


Deși au afirmat că alegerile americane sunt chestiune internă a SUA, Putin și Peskov au oferit o varietate de opinii în momente diferite.