MENIU

Părinţii unui copil român, căutat de presa germană

Posturile de televiziune germane au declanşat o adevărată campanie de găsire a doi imigranţi români care şi-au abandonat copilul nou-născut într-o biserică din oraşul Stuttgart. Micuţul în vârstă de doar cinci luni a fost găsit de către preotul bisericii.

Bebeluşul era aşezat într-un portbebe şi era îmbrăcat cu haine curate. Numele şi data naşterii erau gravate pe medalionul de aur pe care îl purta la gât în momentul în care a fost găsit de preot: Amir Sărdaru, născut pe 9 noiembrie 2006.

Părinţii micuţului au fost de negăsit, chiar dacă posturile de televiziune germane au difuzat mai multe reportaje cu povestea copilului abandonat în biserică. În urma investigaţiilor, poliţia a aflat că părinţii sunt cetăţeni români.

Cei doi au fost identificaţi cu ajutorul ambasadei României de la Berlin. Mama, despre care nu se ştie nimic, are 27 de ani. Despre tată, documentele poliţiei arată că a fost reţinut în 1995 pentru şedere ilegală pe teritoriul Germaniei.

Micuţul se află momentan internat într-un spital din Germania, pentru că medicii au descoperit că suferă de dezlipire de retină la unul dintre ochi.
Mai multe articole despre:
Germania copil imigranţi abandonat