MENIU

Părea doar vizuina unui iepure, însă au descoperit o adevărată comoară în interior

Părea o simplă vizuină de iepure, însă nu s-ar fi gândit cineva că este o peşteră a Cavalerilor Templieri, veche de 700 de ani, situată în Shrophire.

Peştera este "ascunsă" la mai puţin de 1 metru sub un teren agricol. Fotograful Michael Scott a publicat online fotografii de la faţa locului.

Cavalerii templieri sunt un ordin religios medieval care au luptat în timpul cruciadelor.

Peştera este destul de înghesuită, are o înălţime de 180 cm, iar persoanele mai înalte se chinuie să intre acolo. 

Templierii au o istorie tumultoasă, fapt ce a suscitat dezbateri aprinse. În anul 1118 a luat fiinţă un ordin militaro-călugăresc, care avea rolul de a proteja Locurile Sfinte. Ordinul şi-a stabilit sediul cu acordul Regelui Baudouin al II-lea al Ierusalimului, în zona cea mai încărcată de sacralitate a Oraşului Sfânt: pe locul vechiului Templu al lui Solomon, element foarte important, pentru că de aici vine numele de "templier".

Din acel moment, ca apărător legitim al Locurilor Sfinte, Ordinul a căpătat o putere fabuloasă pentru acea vreme, fapt care i-a atras, în timp, duşmani redutabili, cum ar fi Regele Franţei Filip cel Frumos.

Influenţa Ordinului, cât şi datoriile pe care le avea Filip faţă de templieri, l-au determinat pe Rege să-i acuze nejustificat de erezie, iar în data de 13 octombrie 1307 să înceapă arestarea călugărilor-soldaţi, la scurt timp fiind arestat însuşi Jacques de Molay, Marele Maestru.

Ordinul Templului nu a încetat să existe după anii de persecuţii la care a fost supus de puterea seculară şi care au culminat cu arderea pe rug a lui Jacques de Molay.

Mai multe articole despre:
fotografii vizuina iepure