MENIU

Papa Francisc despre căsătorie: Cei mai mulți tineri au abordări superficiale, de tip materialist

<p>Papa Francisc </p>

Papa Francusc atrage atenția asupra modului în care este înțeleasă, în prezent, căsătoria și crede că multe dintre aceste legăminte sunt nule, pentru că cei doi membri ai cuplului nu înţeleg deplin valenţa angajamentului pe viaţă şi taina cununiei, având abordări „superficiale”, de tip „materialist”.

„Asistăm la o cultură a efemerului care generează o criză a căsătoriei”, susținet Papa Francisc, conform presei de la Vatican şi agenţiei Reuters, citate de Mediafax.ro.

„Din această cauză, cele mai multe dintre căsătoriile religioase sunt nule, dat fiind că tinerii afirmă un angajament pentru toată viaţa, dar nu cunosc ce înseamnă acest lucru, deoarece au o altfel de mentalitate”, mai spune Suveranul Pontif.

Acesta le-a solicitat membrii clerului să de mai multă atenție acestui fenomen și să intensifice activităţile de educare a adolescenților înaintea căsătoriei.

„Criza căsătoriilor este cauzată de faptul că nu se cunoaşte ce înseamnă această Taină, frumuseţea căsătoriei creştine: nu se cunoaşte că este indisolubilă, că durează toată viaţa. De aceea, este necesară atenţie la pregătirea căsătoriei”, a subliniat Papa Francisc.

„Există şi fete şi băieţi care au puritate şi dragoste mare, dar sunt puţini; cei mai mulţi au abordări superficiale, de tip materialist”, a mai spus Papa.