MENIU

Panică și teamă în războiul din Ucraina. Rușii aduc „carne de tun” în Herson în timpul evacuării - Noii recruți, în prima linie

Panică și teamă în războiul din Ucraina. Rușii aduc „carne de tun” în Herson în timpul evacuării - Noii recruți, în prima linie

Rusia folosește noii recruți în prima linie în Herson, în încercarea de a nu pierde controlul în regiune, la aproape nouă luni de la începerea războiului în Ucraina.

Serviciile de informații militare ale Ucrainei susțin că Rusia continuă să-și evacueze „administrația de ocupație” din regiunea de sud a Hersonului, dar, în același timp, consolidează orașul cu ajutorul noilor recruți.

Rușii mobilizați în ultima perioadă vor fi în Herson „carne de tun”, în prima linie a frontului.

Șeful Direcției principale de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, generalul-maior Kirilo Budanov susține că „rușii încearcă să evacueze tot personalul așa-numitei administrații de ocupație din orașul Herson și zonele învecinate”, într-o declarație pentru CNN.

Dar Rusia „aduce în Herson niște „carne de tun” nouă prin soldații ruși recent mobilizați, pregătindu-se pentru luptele de stradă”, a adăugat general-maior Budanov.

Rusia, a spus el, „realizează și înțelege întreaga dificultate a situației lor și nu doresc să fie total încercuită”.

Șeful Direcției de informații a Apărării al Ucrainei a mai spus că prin această strategie, „rușii realizează și înțeleg cât de dificilă este situația și nu doresc să fie total încercuiți” în regiune.

Budanov a mai anunțat că retragerea rușilor se va precipita când forțele ucrainene „vor prelua barajul Nova Kakhovka, aflat sub controlul focului nostru de artilerie. De aceea toate unitățile noastre de luptă se îndreaptă atât spre Herson, cât și spre Nova Kakhovka”.