MENIU

Incident de securitate la Berlin. Pachet suspect lângă biroul Angelei Merkel

Alertă de securitate la Berlin. Biroul cancelarului Angela Merkel a fost închis după ce în apropiere a fost descoperit un pachet suspect. Incidentul de securitate de la Berlin are loc cu o zi îninte ca premierul român Dacian Cioloş să facă o vizită oficială în Germania.

Poliția germană nu a găsit nimic suspect la coletul poștal sosit, miercuri dimineața, la Cancelarie și care a determinat închiderea parțială a clădirii guvernului, relatează agenția Reuters.

''Experții nu au găsit nimic suspect'', a declarat un purtător de cuvânt al Poliției federale germane, citat de AGERPRES.

După cum au relatat, de asemenea, DPA și AFP, experți în deminare au examinat, miercuri, un pachet suspect care a sosit la Cancelaria germană în cursul dimineții, determinând închiderea parțială a clădirii guvernului. Principala intrare în clădire, unde se află biroul cancelarului Angela Merkel, a fost închisă. Alte intrări au rămas însă deschise.

Consiliul de miniștri, care are loc în fiecare miercuri dimineața la Cancelarie, a început la ora locală 9:30, așa cum era prevăzut.

Pachetul sosit la Cancelarie provocase suspiciuni. 'Am luat măsuri de închidere' a accesului în unele locuri și 'unități ale poliției berlineze și ale poliției federale sunt la fața locului', declara anterior un purtător de cuvânt federal pentru AFP, vorbind despre 'un colet poștal suspect'.

Mai multe articole despre:
Angela Merkel pachet suspect