MENIU

Orașul utopic există: nu are politică, religie sau bani. Cum trăiesc oamenii aici VIDEO

Așa arată orașul utopic există: nu are politică, religie sau bani. Foto/Profimedia

Auroville sau Orașul Zorilor a fost fondat în 1968 și se găsește în sudul Indiei. În prezent este locuit de 3.300 de persoane. 

Mirra Alfassa, numită și „Mama”, este fondatoarea acestui proiect. Viziunea ei era de a crea un loc unde oamenii din întreaga lume să trăiască împreună în armonie, depășind granițele politice, economice și religioase. Aceasta a fost susținută de UNESCO, care a oferit sprijinul său pentru dezvoltarea comunității.

„Auroville vrea să fie un oraș universal în care bărbații și femeile din toate țările să poată trăi în pace și armonie progresivă, mai presus de toate crezurile, toate politicile și toate naționalitățile. Scopul Auroville este de a resliza unitatea umană”, se arată pe site-ul orașului.
 
Organizația Națiunilor Unite (ONU) recunoaște un total de 195 de țări din întreaga lume, fiecare având propriile caracteristici și particularități. Însă, geografia la nivel global…

Această localitate, care se află la 150 de kilometri de metropola indiană Chennai, se ghidează după patru principii fundamentale: unitatea umană, diversitatea culturală, dezvoltarea spirituală și sustenabilitatea ecologică. Toate deciziile și acțiunile sunt luate și întreprinse în baza acestor principii.