Operațiune inedită de salvare a unui urs care a rămas blocat într-o mașină, pe bancheta din spate - Imagini spectaculoase
Operațiune de salvare după ce un urs care pare că ar fi dorit să se plimbe cu o mașină de teren a rămas blocat pe bancheta din spate. Totul s-a rezolvat cu o bucată foarte lungă de frânghie groasă.
Un incident neobișnuit s-a petrecut în statul Nevada din SUA. Biroul șerifului din Washoe, Nevada, a distribuit un videoclip cu operațiunea de salvare în cazul unui urs blocat pe bancheta din spate a unui jeep 4x4, potrivit nybreaking.com.
Un exemplar de urs negru american (baribal), rămas blocat pe bancheta din spate a unei maşini, a fost eliberat de un echipaj de poliţişti din vestul Statelor Unite, care au folosit utilizat o coardă pentru a evita să fie atacaţi de animal, informează AFP, potrivit agerpres.ro.
Alertați de locuitorii unui cartier din Washoe despre prezența unui urs în zonă, polițiștii sosiți la fața locului s-au confruntat cu o situație inedită. Au văzut un urs blocat în mașină, cu portierele închise, care se afla pe bancheta din spate.
Probabil că ursul a intrat în mașina din parcare în căutare de hrană, dar s-a blocat în interior când portiera s-a închis în spatele său.
Pentru a elibera animalul de pe bancheta din spate, ofițerii de poliție au improvizat pentu a reuși operațiunea de salvare a ursului în siguranță. Astfel că au folosit o bucată lungă de frânghie pentru a deschide ușa de la distanță, fără a se expune pericolului.
Odată ajuns la o distanţă sigură, poliţistul a tras de acel cablu improvizat şi ursul a ieşit imediat din maşină, îndreptându-se apoi spre pădure, relatează AFP.
În videoclipul postat de Biroul șerifului Washoe se vede cum, după această manevră, ursul a sărit din mașină și a început să alerge pe străzile din cartierul liniștit.
Proprietarul mașinii nu a fost probabil foarte încântat de urmele lăsate de urs cât timp a rămas captiv în interior, potrivit imaginilor publicate de Biroul Șerifului din Washoe.
Tapițeria de pe bancheta din spate și de pe portierele laterale a fost complet distrusă.
Ursul negru (baribal), specia cea mai răspândită în America de Nord, poate să ajungă la o greutate de până la 270 de kilograme. Are o înălțime de aproximativ 1,2 m și o lungime de 2 m. Înzestrate cu un simţ olfactiv foarte dezvoltat, aceste animale omnivore pot detecta hrana de la distanţe foarte mari, ceea ce îi face să interacţioneze uneori cu oamenii.
"Primăvara este o perioadă activă (...) şi este un bun prilej să ne reamintim că trebuie să ne ferim de urşi atunci când ne aflăm în natură", a transmis Biroul şerifului din Washoe.
"Fiţi atenţi cu ambalajele de alimente, cu îngheţata şi cu obiectele parfumate din vehicule. Evitaţi să lăsaţi hrană în maşini (...) Nu hrăniţi urşii!", a mai transmis şeriful din comitatul Washoe din Nevada.