MENIU

ONU, despre alegerile organizate de separatiștii proruși în estul Ucainei:O GRAVĂ INCĂLCARE

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, consideră că "alegerile" convocate de separatiștii proruși în estul Ucrainei și care ar urma să aibă loc la 2 noiembrie constituie "o gravă încălcare" a acordurilor de la Minsk semnate în septembrie de părțile implicate în conflict.

"Aceste alegeri constituie o gravă încălcare a Protocolului și Memorandumului de la Minsk care trebuie respectate integral și puse în aplicare urgent. Ele contravin de asemenea Constituției și legislației ucrainene", a declarat Ban Ki-moon, potrivit purtătorului său de cuvânt Stephane Dujarric, citat de RIA Novosti.

Conform aceluiași purtător de cuvânt, Ban Ki-moon ''face apel la întreaga lume să sprijine acordurile de la Minsk și să coopereze la reglementarea pașnică a conflictului'' din estul Ucrainei, confirmând în același timp "importanța fundamentală a restabilirii stabilității și protejării suveranității și integrității teritoriale" a acestei țări.

Republicile autoproclamate Donețk și Lugansk din estul separatist al Ucrainei au boicotat scrutinul legislativ desfășurat duminica trecută în Ucraina și care a fost câștigat de forțele proeuropene, anunțând că vor organiza propriile alegeri la 2 noiembrie. 

 

 Mai multe pe Agerpres