MENIU

Omul lui PUTIN se dezlănțuie - Discurs halucinant al lui Medvedev după atacurile masive din Ucraina

Dmitri Medvedev, vicepreședinte Consiliul de Securitate al Rusiei Foto: Profi Media

Dmitri Medvedev se dezlănțuie după atacurile rusești în războiul din Ucraina din ultimele ore. Omul lui Vladimir Putin face amenințări fără precedent.

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev și vicepreședinte în Consiliul de Securitate al Rusiei lansează amenințări pe bandă rulantă.

Medvedev anunță că atacurile de luni din mai multe orașe din Ucraina, soldate cu cel puțin 14 morți si aproape 100 de răniți, se vor înmulți.

„Primul episod s-a jucat. Vor fi şi altele.

Din punctul meu de vedere, obiectivul trebuie să fie distrugerea totală a regimului politic din Ucraina, pentu protejarea poporului nostru şi protejării frontierei ţării”, a transmis Dmitri Medvedev.

Amenințările vin după atacurile devastatoare din mai multe orașe din Ucraina, inclusiv în Kiev.

Declarațiile halucinante au fost susținute și de ministerul rus al apărării, care a anunțat că „atacurile ”şi-au atins obiectivul”.

Bombardamentele de luni dimineață au provocat mai multe pene de curent în numeroase regiuni din Ucraina. Guvernatorii regiunilor Harkov şi Sumî (nord-est), Jitomîr (nord-vest) şi Hmelniţkii (vest) au anunţat pe reţele de socializare ”întreruperi ale curentului (electric)” în urma unor ”atacuri ale infrastructurilor energetice”.

În același timp, pe frontul din Ucraina, trupele ruse se apropiaseră de oraşul ucrainean Bahmut, în Donbas, după un avand de doar doi kilometri în ultima săptămână, potrivit raportului serviciilor secrete britanice.

”Rusia continuă să acorde o prioritate înaltă progresului operaţiunilor sale ofenisve în sectorul din centrul Donbasului, mai ales în apropierea oraşului Bahmut”, a anunţat Ministerul britanic al Apărării în raportarea sa zilnică despre situația din războiul din Ucraina.

După bombardamentele de luni, Ucraina a anunțat că sistează de marți, 11 octombrie, toate exporturile de energie electrică în țările din Uniunea Europeană. Decizia ministerului ucrainean de energie afectează inclusiv Republica Moldova. Din luna iunie a acestui an, Ucraina a început să exporte energie electrică și prin România către țările din UE.

Mai multe articole despre:
razboi ucraina medvedev ucraina discurs medvedev