MENIU

OMS, avertisment pentru țările care iau măsuri de relaxare: Preveniți al doilea val al epidemiei de coronavirus!

bar/discoteca

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat, joi, țările europene care au ridicat deja mai multe restricții să ia măsuri preventive pentru a evita al doilea val al pandemiei de coronavirus. 

 

OMS a avertizat că toate măsurile de relaxare trebuie să ia în considerare numărul deceselor suplimentare, care este un indicator foarte clar al pericolului COVID. 

OMS recomandă Germaniei sau Elveției, care au început deja să relaxeze măsurile de izolare prin deschiderea barurilor şi discotecilor, să ia măsuri de supraveghere a evoluției cazurilor de coronavirus. 

Katie Smallwood, o reprezentantă a OMS, a anunțat joi că este nevoie de astfel de măsuri de testare și de monitorizare a cazurilor de coronavirus pentru a evita un al doilea val al epidemiei. 

„Redeschiderea întreprinderilor sau a cluburilor şi barurilor, unde se întâlnesc oamenii, va depinde in totalitate de capacitatea sistemelor de sănătate de a şti cum și unde se transmite coronavirusul (…) şi de a se asigura că prin inteervenții precise se va preveni și împiedica orice transmitere a virusului”, a avertizat Smallwood.

În Europa, epidemia de coronavirus a dus la infectarea a peste două milioane de persoane, dintre care  peste 175.000 de oameni au murit, potrivit OMS. Cazurile de infectare cu COVID au crescut cu peste 15% în ultimele două săptămâni, în frunte cu Rusia, Turcia , Belarus și Marea Britanie, susține reprezentanta OMS.

Numărul avansat de OMS este mai mare decât cel prezentat de platformele care centralizeaza statistica COVID-19 - Johns Hopkins, Corona.help sau Worldometer. Potrivit datelor centralizate de Worldometer, în Europa, numărul infectărilor confirmate cu noul coronavirus era, joi, de 1.969.888, dintre care 171.567 de decese.

De la începutull lunii martie, mortalitatea înregistrează o creştere în 24 de ţări europene, mai menționează oficialul OMS.

Este vorba de 159.000 de morţi suplimentare, dintre care o „proporţie importantă” se datorează COVID-19, a anunţat joi Katie Smallwood.

„Ceea ce observăm foarte clar este că vârful supramortalităţii corespunde în aceste ţări vârfului transmiterii COVID-19, a declarat, joi, presei, Katie Smallwood, potrivit Reuters.

Aceasta precizează că este un indiciu clar că o proporţie foarte importantă a acestor decese suplimentare este legată şi provocată de COVID-19, care are un impact mortal.