MENIU

Olanda are un nou guvern, dispus să ne voteze în Schengen. Care e condiţia

Olanda are in sfarsit un nou guvern, dupa alegerile legislative care s-au desfasurat la jumatatea lunii martie, iar prim-ministrul liberal Mark Rutte se pare ca are o pozitie ceva mai flexibila in ce priveste aderarea Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen.

Surse de la Haga au declarat, pentru Ziare.com, ca "noua coalitie de guvernare din Olanda este constienta de blocajul creat in ceea ce priveste extinderea Schengen cu Romania si Bulgaria si doreste sa faca eforturi pentru gasirea unei solutii".

In schimb, insa, olandezii pun ca principala conditie rezultate concrete in ce priveste lupta anticoruptie la nivel inalt.

"Olanda asteapta rezultate concrete din partea Romaniei in ceea ce priveste lupta impotriva coruptiei la nivel inalt, principalul motiv pentru care autoritatile de la Haga au fost sceptice fata de extiderea Schengen spre Est", au mai spus sursele citate.

Lunile care urmeaza vor fi importante in stabilirea strategiei noului Cabinet olandez in aceasta chestiune.

La sfarsitul lunii septembrie, Comisia Europeana a cerut oficial Consiliului si Parlamentului European sa ia masurile necesare pentru ca Romania si Bulgaria sa devina membre ale Spatiului Schengen.

Mai multe articole despre:
Schengen CE spaţiu Schengen