MENIU

Observatorii OSCE, împiedicaţi să intre în CRIMEEA. POZIŢIA MOSCOVEI

Observatorii OSCE, împiedicaţi să intre în CRIMEEA. POZIŢIA MOSCOVEI / Foto: MEDIAFAX

CRIMEEA. Observatorii OSCE împiedicaţi să pătrundă pe teritoriul Crimeei s-au întors din drum. Moscova susţine că delegaţia nu a primit invitaţie oficială de la autorităţile proruse din peninsulă înainte să plece în misiune.

Observatorii militari ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) care au fost blocaţi, vineri, de către persoane înarmate, a doua oară în două zile, să pătrundă pe teritoriul Crimeei s-au întors din drum, au constatat jurnalişti AFP.

Doi membri ai delegaţiei au confirmat, sub protecţia anoniomatului, că le era imposibil, la fel ca joi, să pătrundă pe teritoriul Crimeei şi au precizat că se întorc să petreacă noaptea de vineri spre sâmbătă în oraşul ucrainean Herson.

Observatorii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare au încercat să pătrundă pe teritoriul Crimeei "ocolind principiul fundamental pentru OSCE al consensului, fără să ţină cont de părerea şi recomandările Rusiei, fără să aştepte invitaţia oficială din partea autorităţilor din Crimeea", afirmă Ministerul rus de Externe, într-un comunicat.

Mai multe articole despre:
Ucraina Crimeea Vladimir Putin observatori OSCE