MENIU

Obama: "Un atac asupra islamului este un atac asupra tuturor credințelor"

Președintele Barack Obama, care a vizitat miercuri o moschee din Statele Unite, a declarat că atacurile asupra islamului sunt un atac asupra tuturor credințelor, pentru a contracara retorica lui Donald Trump și a altor candidați republicani la președinție care i-au înstrăinat pe musulmani, notează Reuters.

"Trebuie să se înțeleagă că un atac asupra unei credințe este un atac asupra tuturor credințelor noastre", a afirmat Obama în vizită la o moschee în afara orașului Baltimore. "Când un grup religios este vizat, cu toții avem o responsabilitate de a vorbi", scrie Agerpres.ro.
   
Candidatul republican la președinție Donald Trump a cerut interzicerea temporară a intrării musulmanilor în Statele Unite, după ce un cuplu de musulmani din California care au ucis 14 persoane în decembrie anul trecut au fost descriși de autorități ca musulmani radicalizați inspirați de
militanții Statului Islamic, amintește Reuters.
   
Alți candidați republicani la nominalizarea partidului pentru alegerile prezidențiale din 8 noiembrie au criticat de asemenea planul lui Obama de a
accepta 10.000 de refugiați ce fug de războiul din Siria, afirmând că prezintă riscuri ridicate la adresa securității naționale.

Mai multe articole despre:
islam Statele Unite Barack Obama credinte